72 dkg darált marhahús
1 kis fej vöröshagyma
őrölt bors
worcestere szósz
1 dl olaj a sütéshez
2 dl langyos tej
2 ek. cukor
1 tk. só
40 g olaj
1 tojás
100 g joghurt
60 dkg liszt
2 dkg élesztő
1 ek. szezámmag
+1 tojás a kenéshez
Feltét: saláta, kígyóuborka, paradicsom, lilahagyma, ketchup, mustár, bacon
A húst összedolgozzuk a szósszal , borssal és a reszelt hagymával. 4 részre osztjuk és kipogácsázzuk. Forró serpenyőben kezdjük kezdjük sütni, majd közepes lángon 5-6 perc alatt készre sütjük.
A hamburgerzsemle hozzávalóit a keverőtálba tesszük, sima tésztát dagasztunk belőle. Amikor fényes a felülete és elválik az edény falától, megszórjuk kevés liszttel. 1 óra alatt duplára kelesztjük. Lisztezett deszkára borítjuk, kicsit átgyúrjuk és 9 egyforma részre osztjuk. Egyenként megformázzuk a zsemléket, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük egy kissé felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal a tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben 15-18 perc alatt pirosra sütjük.
© Copyright 2021 MÁKVIRÁG Kreatív Stúdió
.