Brokkolikrémleves

Hozzávalók:

1 fej brokkoli

1 fej vöröshagyma

3-4 gerezd fokhagyma

1 l húsleves alaplé

2 dl főzőtejszín

5 dkg vaj

só, bors

szerecsendió

10 dkg trappista sajt

petrezselyem

mandula

A megtisztított, felaprított vöröshagymát a vajon üveges állapotig pirítjuk.Hozzáadjuk a megtisztított rózsáira szedett brokkolit. Felöntjük alaplével, hozzáadjuk az áttört fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint reszelt szerecsendióval ízesítjük. Fedő alatt főzzük. Amíg még roppanós a brokkoli párat kiszedünk a levesből, ezzel tálaljuk majd a kész levest. Ha puhára főtt – kb. 15 perc – botmixerrel pürésítjük. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tejszínt. Még egyszer felforraljuk. A sajtot durvára reszeljük és forró serpenyőben kicsi chipseket készítünk belőle. A levest tányérra szedjük. A félretett brokkoli rózsákkal és sajtchipssel tálaljuk. Díszíthetjük zöld petrezselyemmel, szeletelt mandulával.