1 fej brokkoli
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 l húsleves alaplé
2 dl főzőtejszín
5 dkg vaj
só, bors
szerecsendió
10 dkg trappista sajt
petrezselyem
mandula
A megtisztított, felaprított vöröshagymát a vajon üveges állapotig pirítjuk.Hozzáadjuk a megtisztított rózsáira szedett brokkolit. Felöntjük alaplével, hozzáadjuk az áttört fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint reszelt szerecsendióval ízesítjük. Fedő alatt főzzük. Amíg még roppanós a brokkoli párat kiszedünk a levesből, ezzel tálaljuk majd a kész levest. Ha puhára főtt – kb. 15 perc – botmixerrel pürésítjük. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tejszínt. Még egyszer felforraljuk. A sajtot durvára reszeljük és forró serpenyőben kicsi chipseket készítünk belőle. A levest tányérra szedjük. A félretett brokkoli rózsákkal és sajtchipssel tálaljuk. Díszíthetjük zöld petrezselyemmel, szeletelt mandulával.
© Copyright 2021 MÁKVIRÁG Kreatív Stúdió
.