Fokhagymás croutonokhoz: 150 g kenyér (puha fehér)
2 dkg vaj
50 ml olívaolaj
só bors
2 nagyobb gerezd fokhagyma
2 db nagyobb jégsaláta
20 dkg koktélparadicsom
2 tk. friss citromlé
1 tk dijon mustár
1 kk. szardellapaszta
1 tk. worcester szósz
1 dl olívaolaj
2 db tojássárgája
2 dkg parmezán sajt
2 db csirkemell filé
1 kevés friss petrezselyemzöld
3 gerezd fokhagyma
só, bors
Egy botmixerrel a tojások sárgáját a mustárral, a szardellapasztával, 1 gerezd össze zúzott fokhagymával, a citromlével és a reszelt parmezánnal pürésítjük, miközben cseppenként hozzáadjuk az olívaolajat. Akkor jó, ha sűrű és krémes. A Worcester-szósszal, sóval és borssal ízesítjük. A kenyeret felkockázzuk, vagy kis darabokra tépkedjük. Elkészítjük a fokhagymás, olívaolajat. / A megtisztított fokhagyma gerezdeket préseljük a fokhagymanyomón, majd összekeverjük az olívaolajjal/
A kenyérkockákat belekeverjük a fokhagymás olívaolajba, majd egy tepsire tesszük. 15 perc alatt arany színűre pirítjuk vagy serpenyőben megpirítjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A megmosott, leszárított salátát leveleire bontjuk, falatnyi darabokra tépkedjük, majd egy tálba tesszük. A koktélparadicsomokat félbevágjuk, és a salátához tesszük. A húst sózzuk, borsozzuk, majd a felforrósított olajon, közepes lángon pirosra sütjük. A salátát és a paradicsomot tányérra tesszük. Ráhalmozzuk a felszeletelt csirkemellet, meglocsoljuk az öntettel, meghintjük a kenyérkockákkal és néhány parmezánforgáccsal tálaljuk.
© Copyright 2021 MÁKVIRÁG Kreatív Stúdió
.