4 db csirkemellfilé
csipet só
csipet bors
10 dkg vaj
1 dl étolaj
8 dkg liszt
finomra vágott petrezselyemzöld, bazsalikomlevél
5 dkg parmezán
5 dkg trappista
5 dkg rokfort sajt
5 dkg cheddar sajt
1 csipet szerecsendió
4 dl tejszín
2 dl tej
1 dl víz
A gnocchihoz:
1 kg lisztes burgonya
8-10 dkg liszt
2 db közepes méretű tojás sárgája
só ízlés szerint
A csirkemellett csíkokra vágjuk és meghintjük sóval és borssal. Egy serpenyőben felmelegítjük a vajat és az olajat, rárakjuk a csirkemellet és fehéredésig pirítjuk. Ezután meghintjük liszttel, elkeverjük, majd felöntjük tejjel és vízzel. Kiforraljuk, fűszerezzük, ezután hozzáadjuk az apróra vágott sajtokat és a tejszínt. Alacsony hőfokon készre főzzük, majd beleforgatjuk a kifőzött gnocchit. A burgonyát alapos mosás után, héjastul sütőpapírra, vagy alufóliával borított tepsire rakjuk, bő egy óra alatt puhára sütjük. Még melegen meghámozzuk, burgonyatörővel áttörjük. Hozzáadjuk a két tojás sárgáját, sózzuk, és előbb 2 evőkanálnyi lisztet adunk hozzá. (ezkb. 5 dkgnak megfelelő mennyiség), majd egy evőkanál liszttel meghintett deszkán elkezdjük tésztává dolgozni. Ha kell, további lisztet adunk hozzá. A tésztát 4 részre osztjuk, mindegyikből 1,5 ujjnyi vastag rudakat sodrunk és 1,5 cm-es darabokra vágjuk, enyhén belisztezzük. Ha van kedvünk és időnk, egy villa hátulján megforgatjuk a kis tésztákat, így jellegzetes mintát vesznek fel. 15-20 percet konyharuhával letakarva pihentetjük. Jókora fazékban vizet forralunk, sózzuk és 2-3 részletben kifőzzük a gnocchit. Ha feljöttek a víz felszínére, elkészültek.
© Copyright 2021 MÁKVIRÁG Kreatív Stúdió
.