1 kg búzaliszt
25 g só
5 g élesztő
80 g olívaolaj
1,5 dl víz
200 g friss paradicsom
szósz: (paradicsom, bazsalikom, oregánó, só, bors)
250 g mozzarella sajt
sonka
Oldjuk fel az élesztőt langyos vízben. A liszt felét tegyük a nyújtódeszkára, majd közepére egy kör alakú medret alakítsunk ki, ahová az élesztős vizet öntjük. Adjuk hozzá a sót, a liszt másik felét és a olajat. Gyúrjuk a tésztát csomómentesre, majd takarjuk le konyharuhával. Pihentessük 45 percig, míg megkel. Válasszuk szét kb. 200 g súlyú gombócokra. Nyújtsuk ki, kenjük meg friss paradicsomszósszal. Tegyük rá a brokkolit, sonkát, mozzarella sajtot, vagy egyéb tetszőleges feltétet. Süssük 220 fokra előmelegített sütőben, 5-10 percig – légkeveréses funkcióval. Amikor elkészült, friss bazsalikommal és oregánóval ízesítjük.
© Copyright 2021 MÁKVIRÁG Kreatív Stúdió
.