Pizza

Hozzávalók: 

1 kg búzaliszt

25 g só

5 g élesztő

80 g olívaolaj

1,5 dl víz

200 g friss paradicsom 

szósz: (paradicsom, bazsalikom, oregánó, só, bors)

250 g mozzarella sajt

sonka

Oldjuk fel az élesztőt langyos vízben. A liszt felét tegyük a nyújtódeszkára, majd közepére egy kör alakú medret alakítsunk ki, ahová az élesztős vizet öntjük. Adjuk hozzá a sót, a liszt másik felét és a olajat. Gyúrjuk a tésztát csomómentesre, majd takarjuk le konyharuhával. Pihentessük 45 percig, míg megkel. Válasszuk szét kb. 200 g súlyú gombócokra. Nyújtsuk ki, kenjük meg friss paradicsomszósszal. Tegyük rá a brokkolit, sonkát, mozzarella sajtot, vagy egyéb tetszőleges feltétet. Süssük 220 fokra előmelegített sütőben, 5-10 percig – légkeveréses funkcióval. Amikor elkészült, friss bazsalikommal és oregánóval ízesítjük.