4 db csirkemell filé
2 ek. barna cukor
1 db chilipaprika
1 dl olívaolaj
40 dkg rízstészta
5 dkg bambuszrügy
1 db cukkini
2 db színes kaliforniai paprika
1 db sárgarépa
2 db gomba
1 dl szójaszósz
3 ek. méz
2 ek. keményítő
2 ek. liszt
1 db póréhagyma
1 db kínai kel (kisebb)
só
bors
friss petrezselyem
A csirkemellet keskeny csíkokra vágjuk, egy tálba helyezzük. Megszórjuk keményítővel, liszttel és elkeverjük a szójaszósszal. Állni hagyjuk 5 percet. Az üvegtésztát közepesen meleg vízbe áztatjuk kb. 10-15 percet, majd leszűrjük. A legjobb csak akkor szűrni, ha már a raguba forgatjuk bele. Közben a zöldségeket julienne-re (gyufaszálnyi csíkokra) vágjuk, a chili paprikát felaprítjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk a barna cukrot és a mézet. Gyorsan rádobjuk a bepácolt csirkemellet. Fehéredésig pirítjuk. Ha kifehéredett a csirkemell, akkor a csíkokra vágott póréhagymát szórjuk rá, majd 2-3 perc elteltével a többi zöldséget. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Alaposan meglocsoljuk szójaszósszal. 10-12 perc alatt minden puhára párolódik. A leszűrt tésztára is öntünk szójaszószt és összekeverjük a húsos, zöldséges keverékkel. Tálaláskor megszórjuk kevés friss aprított petrezselyemzölddel.
© Copyright 2021 MÁKVIRÁG Kreatív Stúdió
.