Zöldséges csirke üvegtésztával

Hozzávalók:

4 db csirkemell filé

2 ek. barna cukor

1 db chilipaprika

1 dl olívaolaj

40 dkg rízstészta

5 dkg bambuszrügy

1 db cukkini

2 db színes kaliforniai paprika

1 db sárgarépa

2 db gomba

1 dl szójaszósz

3 ek. méz

2 ek. keményítő

2 ek. liszt

1 db póréhagyma

1 db kínai kel (kisebb)

bors

friss petrezselyem

A csirkemellet keskeny csíkokra vágjuk, egy tálba helyezzük. Megszórjuk keményítővel, liszttel és elkeverjük a szójaszósszal. Állni hagyjuk 5 percet. Az üvegtésztát közepesen meleg vízbe áztatjuk kb. 10-15 percet, majd leszűrjük. A legjobb csak akkor szűrni, ha már a raguba forgatjuk bele. Közben a zöldségeket julienne-re (gyufaszálnyi csíkokra) vágjuk, a chili paprikát felaprítjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk a barna cukrot és a mézet. Gyorsan rádobjuk a bepácolt csirkemellet. Fehéredésig pirítjuk. Ha kifehéredett a csirkemell, akkor a csíkokra vágott póréhagymát szórjuk rá, majd 2-3 perc elteltével a többi zöldséget. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Alaposan meglocsoljuk szójaszósszal. 10-12 perc alatt minden puhára párolódik. A leszűrt tésztára is öntünk szójaszószt és összekeverjük a húsos, zöldséges keverékkel. Tálaláskor megszórjuk kevés friss aprított petrezselyemzölddel.