2 bögre liszt
1 bögre cukor
10 dkg étcsoki
20 dkg vaj
4 db tojás
2 teáskanál sütőpor
4 ek. kakaó
50 dkg eper
10 dkg cukor
1 citrom
1 csipet vanilia
1 dl víz
A puha szobahőmérsékletű vajat kikeverjük a cukorral, és hozzáadjuk a tojást. Ehhez mehet a sütőporral és kakaóval vegyített liszt, majd hozzáadjuk a kis adagokra vágott, jó minőségű étcsokit. Majd összedolgozzuk az így kapott masszát. Egy közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a csokis-kakaós keveréket. Süssük 170 fokon kb. 20-25 percig. Várjuk meg, míg kihűl, akkor felszeletelhetjük.
Az epreket feldaraboljuk. A cukrot a vízzel felfőzzük és hozzáadjuk a vaníliát, valamint egy citrom reszelt héját. Belerakjuk az epret, egy percig forraljuk, ezután alaposan leturmixoljuk és átszűrjük. Hidegen, vagy melegen tálaljuk.
© Copyright 2021 MÁKVIRÁG Kreatív Stúdió
.