Sült zöldséges kuszkusz

Hozzávalók: 

1 nagy fej hagyma

3 gerezd fokhagyma

1 db piros paprika

1 db sárga paprika

25 dkg cukkini

7 dl zöldségleves alaplé

3 ek. olívaolaj

25 dkg kuszkusz

1 csokor petrezselyem

A megtisztított hagymát és fokhagymát apróra kockázzuk. A kicsumázott sárga és piros paprikát csíkokra metéljük, a cukkinit felkockázzuk. Az alaplét felforraljuk. A nagy serpenyőben felhevített olajon aranysárgára pároljuk a hagymát és a fokhagymával együtt tovább pároljuk egy rövid ideig. Hozzáadjuk a paprika csíkokat és a kuszkuszt. Felöntjük 7 dl forró alaplével, beleforgatjuk a cukkinit, majd megsózzuk, borsozzuk és felforraljuk. Ezután lassú tűzön főzzük kb. 3 percig, amíg a kuszkusz a folyadékot szinte teljesen felszívja. Szükség esetén sóval, borssal ízesítjük és adunk hozzá még kis alaplét. Végül beleforgatjuk a finomra vágott petrezselymet.