Vacsoracsata a kollégiumban

Véget ért a kollégiumi Vacsoracsata.

Az elmúlt két hónap során 21 csapat mérte össze főzőtudományát a kollégiumunk Látványkonyhájában. A rendezvénysorozathoz az alapanyagokat a Kollégium Alapítvány biztosította.

Az selejtezőkben öt, előre megadott alapanyag (csirkemell, brokkoli, sárgarépa, vaj, petrezselyem zöldje) felhasználásával kellett egy főételt elkészíteniük a versenyzőknek, melyre 90 perc állt a rendelkezésükre. Gyönyörűen tálalt, kreatív fogások kerültek a zsűri asztalára.

A második forduló, a palacsinta kihívás volt.

Az elődöntőbe jutott nyolc csapatnak egy bolognai ragu felhasználásával készült tésztaételt kellett főznie.

Végül négy csapat jutott a döntőbe:

Pordán Petra – Szabó Brigitta

Niedling Balázs – Töreky Zalán

Végh Dániel – Szabó Ádám

Viszt Hunor – Harsányi Richárd

A döntőre április 9-én került sor. Szűzpecsenye volt a megadott alapanyag. A versenyzők nagyon kitettek magukért, ötletes, ízletes és látványos fogásokat készítettek. Nagyon jó hangulatban telt a délután, sokan megnézték a versenyzőket „alkotás” közben.

Köszönjük a döntőbe jutott diákok igazgatóinak, Mézes Józsefnek az Ipari és Végh Dávidnak, a Séf iskola igazgatójának, hogy elfogadták meghívásunkat és részt vettek a zsűri munkájában.

A 2025-ös rendezvénysorozat nyertese: Végh Dániel és Szabó Ádám párosa lett.

Ételük: Pirított diós – borsos kéregben sült szűzpecsenye édesburgonya pürével, baconos spárgával és borsmártással.

A győztesek egy finom vacsorát fogyaszthattak el a GUSTO 13 étteremben, akiknek ezúton is köszönjük a szponzorációt.

Gratulálunk minden résztvevőnek!